ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 9 September 2014

hari2 hauk yang telah lama ku tinggalkan

Hey uollsss.. sorry lah sangat sbb telah meninggalkan blog ni sebegitu lama..

entah lah aku dah kering idea nak menulis gamaknya... sekarang banyak facebook dan intagram yang amik alih tugas berblog akak... sejak umur makin meningkat ni..nak cerca2 orang pun dah malas...rasa dosa sangat (feeling ustazah)...

mungkin masa untuk habiskan masa untuk mencari duit lebih adalah lebih baik dari merepek meraban kan.... rasa macam nak tutup je blog ni pun ada..tapi sayang sangat..banyak kenangan yang indah walaupun selalu kena hauk ngan pembaca blog ni...

tapi ada gak feeling diva bila p mana2 ade je orang kenal...kak senduk ...kak senduk... ko hader... 
tapi bila orang kenal ni ramai lah yang amik tau..mana ko p...apa ko buat.. nak cik cur pun x slamat..ade je yang kenal...gituhhhhh... 

bagus gak kan ..atleast apa kita buat ..kita akan sentiasa berhingat... x gitu sundel...

banyak isu2 semasa yang akak ketinggalan untuk di hanjengkan...contoh seperti " kiki perempuan pembuli jalanan yang menggegarkan negara ".. ko bernasib baik sundel.... kisah ko tenggelam trus dengan tragedi kapal terbang MH 17 yang meragut banyak nyawa . kalau x mmg habis lah hidup kau selamanya...

mana pula isu MH 17 sendiri... akak sedih sundel kalau setiap kali perkara ini di bangkit kan...walau x kenal sapa mereka..tapi tragedi ni mendekat kan kita antara sesama manusia gitu...

lagi satu jenuh orang semua mencabar sesama sendiri dengan " ice bucket challenge"... manakala menjirus air sejuk dan air batu ke kepala bagi create awareness untuk :

#IceBucketChallenge adalah cabaran yang di-trendingkan untuk menyemarakkan kesedaran disamping menjana dana sumbangan kepada The ALS Association sebuah Pertubuhan bukan untuk keuntungan dari Amerika Syarikat yang menjalankan penyelidikan dan bantuan untuk sejenis penyakit urat saraf yang boleh menyebabkan pesakit jadi lumpuh perlahan demi perlahan dan akhirnya meninggal dunia yang dipanggil Amyotrophic lateral sclerosis (ALS) ataupun Lou Gehrig’s Disease.

Di Amerika Syarikat, para selebriti dari pelbagai latar belakang dah buat #IceBucketChallenge ni. The challenge is, according towww.alsa.org 

"has poured a bucket of ice water over his or her head and challenged others do the same or make a donation to fight ALS within twenty-four hours."
ha! ayat ni aku copy and paste je dari blog jumie samsudin super diva divana tu yer... malas nak type lah..penat... copy sudehhhh... jangan marah jumie..nanti x chantek uollsss kalau marah...

mamat ni lah pencetus ice bucket challenge tu.. dia dan mak dia mengidap penyakit tu...sian dia tau...

sapa yang x buat challenge ni lepas di tagged selepas 24 jam diorang kena buat donation kat ALSA. apa itu ALSA..google sana ...x kuasa akak nak terangkan... makanya ramailah yang kedekut nak derma pi beli ais sekampit or gegar air batu dalam peti ais ko tu isi dalam baldi ngan air..jirus atas kepala....ko jangan gila2..makcik senah yang duduk pinggir gua tempurung tu pun buat tau ice bucket challenge ni tau... dia siap calon kan bidan kampung ngan ketua kampung lagi....

hey anak ikan kita si justin pun buat tau... hey justin..ko ngan lupa pulang periuk aku tu...aku nak masak gulai xde periuk ni..

gituhhhhhhh.... kalau nak tril skit campurkan sedikit siram..supaya bila dijirus tu leh minum sirap skali.... jangan gila2 ..ramai gila artis buat challange ni...artis hollywood pulak tu... 

akak tunggu gakk bff akak si angelina jolie challange akak buat iace bucket ni.... xde pun... rupanya dia sibuk kawen ngan bekas boyfriend akak yang dia rampas masa akak ngan dia sama2 buat filem mr n mrs smith tu... mesti ko nak tau kan akak jadi apa dalam filem tu... akak adalah body double angelina jolie ok..sbb director cakap rupa bentuk akak ngan dia sama..5% je kurang.... ko hader..."please jgn carut akak"... 

ok citer pasal angelina jolie yang telah kawen senyap2..akak ada SMS and Whatsapp dia ..." sampai hati ko lina x ajak aku.. dah lah ko rampas abg brad dr aku kan...atlest jemput lah kan"...akak ngan dia panggil lina je..sbb kawan baik kan... akak sms dia hanjengkan dia  kenapa x jemput...dia pun balas

nahhhhh rasakan ko lina


"Hey senduk...... ko jangan ingat aku x tau yer apa agenda ko...aku tau abang brad bg tau ko kan yg aku nak kawen senyap2...lepas tu ko punya jahat ko hasut anak2 aku conteng baju pengantin aku kan.. habis bahagian blakang baju aku tau...nak tak nak aku terpaksa pakai sbb nak tempak baru x sempat...kedai kak vera x nak terima tempahan lagi...aku pakai je... nasib baik press semua puji kata meletop... sorry Senduk.. abg brad dah jadi milik aku yg sah... ko boleh jalan ... sayonara sundelll"

nampaknya si lina tau perancangan akak...x berjaya nampaknya... awas yer lina... ko ingat ko boleh lepas..aku x dapat kenakan ko.... anak ko akan ku haukkan nanti... ko jangan gila2 lina ... siap ko..akan ku clorox anak ko si zahara tu nanti.. biar putih..lagi pun zahara tu dah lama dia berkeladak... awas ko lina...dendam aku akan terbalas nanti....


ok lah uollsss ..sapa nak tau perkembangan akak leh lah jengok2 fb and instagram akak... sejak dua menjak ni akak menjebakkan diri dalam dunia lakonan yang walaupun... saja nak bagi orang ketawa2 je .. simple video 15 saat dan lebih...yg sentapnya...diorang kata muka aku cam Elly Suriaty... heyyyyyyyy... i kacukan ok...i'm a diva ..i can sing!...

ape pun akak x kisah korang nak hanjengkan aku ke apa..yang penting korang happy dengan apa yang akak buat.. lagi satu doa2 lah aku rajin jengah blog ni... malas sangat... lagi satu sapa2 yang kaya raya..aku tau ramai orang yg kaya baca blog ni...tolonglah hadiah kan aku laptop satu..leh aku update slalu..sejak xde laptop ni...mmg susah nak update..hauk sangat... laptop aku tu dah almarhum dah yer...mmg x leh betulkan..motherboard telah menjahanamkan diri yer... nak beli baru x mampu sundel..sapa yang kaya leh contact aku untuk pemberian laptop baru ok...gituhhhhhh

pada siapa yang rasa aku ni lembab sangat nak update leh lah search aku kat fb... Reez Sham Yasin atau di instagram @kaksenduk... 

leh lah layan video pendek aku...orang kata kelakar... aku pun x tau kelakar ke tak..boleh... kalau x kelakar pun aku pedulik apa... nak tengok x nak tengok sudah... gitew... sampai ketemu lagi...

bye bitchessss...

Wednesday, 25 June 2014

Promosi lets Puasa bersama Ephyra

hey uollsss.... 3 hari lagi nak puasa ni...

ni akak nak bg tau...kalau korang bertenaga di bulan puasa..minum air bebanyak tau... tapi supliment kena telan gak..

ari ni akak nak buat promosi tentang EPHYRA... akak makan ni... selain kulit melets..wajah juga akan nampak halus...ko tengok video2 akak dalam IG tu... ko nampak x kulit muka aku yg licin tu..apa lagi ephyra lah gamaknya.. mukak akak mmg hauk..tapi halus..ko hader...

keberkesanan ephyra ni mmg dah terbukti... semua tau... 

sapa yg nak gebu beli lah 3 kotak skali...mur mur 3..harga lebih murah dr tudung peridah ..mampu kan!

sempena bulan ramadhan ni Ephyra ada buat promotion..3 kotak 500 je.. jangan cakap mahal yer...akak pijak perut nanti...

3 kotak RM 500 jerssss


3 kotak untuk 3 bulan..dia punya kesan seawal 10 hari tau..so raya sempat lah santek..sapa2 yang hauk tu di suggestkan beli yer...

atau korang leh je layari kak shiema nyer blog... PROMOSI UOLLSS PROMOSIII...apa lagi lets lah...


kat bawah ni akak ada copy paste kan apa yg kak shiema tawarkan...gituhhhhhhh

so uollsss kenapa harus tunggu lets...beli...

kenapa uollss harus beli dengan kak shiema...ini adalah kerana

1. Free postage by Poslaju
2. Pengeposan di buat setiap ari untuk bayaran yg dibuat b4 12noon
3. Kak Shiema tak hold order.. sbb mmg ready stock
4. COD utk KL almost everyday, tertakluk kpd schedule delivery man kak shiema...maklomla delivery man kak shiema berkarier profesional... hehhee
5. COD Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kota Damansara adalah pd setiap Jumaat
6. COD Sungai Buloh, Subang Bestari, Saujana Utama setiap hari
7) Call le kak Shema 0126479747


ala uolls nak keterangan lebih lanjut lets layari


Thursday, 15 May 2014

Kisah Penuh Cubaan Rompakan Ke Atas Siti Nur Senduk

assalamualaikum uollsss...

sorry lewat skit update blog ni..sebab tngan sakit uollss... ni malam2 sebelum tido ..update lah sikit...

akak nak citer skit minggu lepas akak telah mengalami peristiwa yang mencemaskan.. cubaan merompak akak oleh yenna bangsat...

kisahnya begini...pagi tu akak dah siap nak pegi keje..masa tu dalam jam 6.45 pagi cam tu...
akak dah masuk keter..anak buah akak duk belakang... beng ada atas riba..akak amik usb sambung kat charger..cucuk kat usb keter charge handphone...

dengan tetiba ada orang bukak pintu keter akak laju2 then rampas beg n hadphone akak...oleh kerana beg akak selempang ..dia dapat phone je..dengan pantas perkara ni terjadi...

akak dengan pantas berkata dalam hati..handphone akuu...akak campak beg trus kuar keter...kerar penjahat itewww

akak tarik rantai cristal perak akak..terus jerit " MAKEEEEE UPPPPP!" 


akak telah bertukar menjadi wirawati Sailormoon... Dengan Kuasa Bulan Akak Akan Menghukum Mu!
( proses pertukaran menjadi sailormoon mengambil masa 0.05 saat)

akak terus kejar yenna tu sambil menjerit maki hamun..dia lari akak kejar..larian akak mmg pantas..sepantas Elma Moros ok....

tapi akak sempat perasan ada motor EX5 yang parking tepi kereta blakang sambil enjin di hidupkan...

dia lari lepas motor tu..then akak terjatuh.. tersungkur..tertonggeng..terselak skit akak..sempatlah perompak tu nampak betis akak yang putig gebu tu...dia trus patah balik kearah motor tu..akak bangun balik...betulkan skit akak yang terselak tadi...trus kejar balik..

dia trus naik atas motor tu..nak memecut..akak x kira..akak lompat atas motor tu dengan gaya kuak kupu2 malam trus grip leher yenna tu dengan sekuat hati..sambit akak meronta2..dia cuba memecut tapi sebab kan grip cengkaman jamu perapat akak kuat..lalu akak n yenna tu tertonggeng bersama2...


dia pandang akak..sambil berkata..." rapatnya"... akak menjawab..." mmg lah..jamu perapat bang"

akak terus grip sambil mencarut2 keatas yenna tu... than cam ner tu..akmi tertonggeng bersama ...bila motor tu jatuh akak tengok handphone akak tercampak kat jalan..akak lepaskan yenna tu trus grap handphone akak..

then yenna pu****k tu ler cakap... " Eh bang kenapa ni bang..apa ni bang.."

dia cakap cam tu sebab nak cuba alihkan perhatian akak ...kalau ade orang nampak..macam dia konon x bersalah...tapi sorry yenna ko x kan terlepas yer sial...

akak naik hangin..sebab dia panggil akak abang...x cukup woman ke umah aku..mungkin dia konpius dengan gaya cengkapan cakar rimau perapat akak tadi kot...

akak memang nak hayun bagi penumbuk...sebab dia panggil akak abang... sakit ati kita wak.... akak nak hayun je penumbuk dengan gaya jurus ke 5 silat gayung patani...

tiba2 dia keluarkan kapak..macam nak hayun kat akak... akak trus terkesima istana kaca...dari dia tetiba nak hayun kapak keatas akak..akak berundur.. akak berundur dengan gemalai... kalau di kapak akak tu mau x ke almarhumah akak di buatnya...

dia trus angkat motor dia ...trus memecut....akak syak dia pun x sangka akak leh lawan cam tu sekali..

sekor jiran akak pun x kuar..walau mendengar jeritan maki hamun akak yang bernada tinggi tu...

akak x sempat nak tengok no plat motor dia..sbb benda ni berlaku dengan sangat pantas....mmg babi betul yenna ni...kalau akak dapat bijak tadi kan best... tapi ia berlaku dengan sangat pantas...

hasilnya akak mendapat kecederaan semasa bergelut dengan yenna tu...



seluar akak koyak skit..lutut luka....

lepas kejadian tu akak trus masuk keter.. then kakak akak pun kuar umah dengan manjanya..tanpa mengetahui yang ada orang cuba rompak akak...

sakit2 cam tu pun akak tetap leh anta anak buah akak p solah ngan kakak akak p keje..then masuk opis sebab ada meeting pagi tu...

akak mengiktiraf diri akak sebagai wanita besi... walau sakit tapi gigih nak p keje...nampak x perkerja berdedikasi disitu... then boss akak bagi balik sbb kecederaan akak nampak parah...

p klinik doktor bagi suntikan n balut semua luka...trus akak nampak cam pompuan cacat...

akak syukur akak selamat...mmg ler orang cakap kalau kena ragut biarkan je barang tu di bawak lari...nyawa lebih penting dr harta benda..tapi apa yg berlaku pada akak adalah tindakat refleks..akak trus bertindak...

mane tak kan refleks..gila lah kalau yenna tu dapat hp aku..dah banyak gambar akak pakai bikini dalam tu..habis satu malaysia tau nanti...

pada betina di luar sana yang suka benar jalan lenggang kangkung sambil pegang handphone tu..beringat lah...handphone sekarang ni menjadi bahan utama rompakan..orang dah jarang nak rompak rantai emas dah..orang lagi suka ragut handphone ok...

moral og the story..jangan simpat benda yg terlalu peribadi dalam phone..dan berhati2 walau di mana anda berada...sebab penyangak berada di mana saja...

Friday, 25 April 2014

Nampak Hantu ...OMG !

hi uollsss.. 

ada kesah akak nak cerita... agak seram skit

beberapa bulan lepas..pertengahan feb x silap akak ... akak duk main komputer kat umah... masa tu dalam kul 2 lebih pagi.. tetiba dengar kat luar bunyi ujan..tetiba jadi sejuk jee... akak pulak duk dalam gelap ..harap lampu laptop je ..malap2 gitew... 

tetiba ngah duk google2..bulu roma akak naik...then ujung mata akak nampak cam ada orang berdiri tepi pintu...hati akak trus berdegup..laju uollssss rasa cam nak tercirit pun ade..akak toleh xde sapa...

the dengar anjeng sahut2.. bunyi cam anjeng menangis... bunyi cam dekat je..

lagi lah takut uolsss.... then akak cepat2 bukak lampu... biar terang...so ok skit...

bilik akak kat umah kakak akak ni dekat bahagian daput...al maklum lah..gajah kan..mesti pilih bilik kat area dapur..sebab senang merangkak malam2 buta cari makanan..peti air lak tepi je bilik akak tu..bak kata kalau nak rasa kehidupan kutub leh trus bukak je peti ais tu trus lompat dalam tu...

tetiba akak dengar macam orang berjalan dalam umah..tapi berjalan seret kaki..uolls tau kan cam ne..kejap slow kejap buat..makin meremang bulu betis akak...

akak berani kan diri..akak kuar bilik then cari bunyi tu.. akan jalan pelan2..then kat ruang tamu tu ada cermin ikea yang tampal2 tu.. then akak jalan ke arah situ..

tetiba ..ya Allah.... apa tu... meremang segala pelusuk bulu akak uollsss... nampak kat cermin tu benda besar.. muka dia buruk sangat.. jijik... mengigil lutut..siap kerkencing sikit kat ujung2 tu.. 

ya allah hantu ke ni..ker hotmama ni...

akak perhati..rupanya itu muka akak sendiri.. ya allah..kusamnya muka akak..x bermaya.. sendu.. cam param sangat...

p/s: sorry muka akak x sama ngan hotmama yer..jauh panggang dr api..

gitew...

amacam hebat x intro akak nak mengatakan muka akak ni kusam dahulu nya..dah hauk juga...

hahahahaahah... korang ingat hantu kan... hantu itu adalah akak sendiri uollsss..

sejak kejadian tu ..akaka x dapat tido lena..selalu dsedih sbb muka akak hauk..kulit akak hauk. ko ingat pompuan betul je ke akan down kalau muka hauk..kulit hauk..akak yang di lahirkan istimewa ni pun jaga kesihatan tau...

walau hakikat akak ni mmg hauk sejak di lahirkan...kulit rentung...akak sedaya upaya nak jadikan diri akak ni seperti adik beradik snow white..agar satu hari nanti akak akan di kucup dengan putera raja yang kacak kaya... untuk mengejutkan akak dari ketidak sedar diri nya akak ini...

uollss nak tau.. akak ni mmg jenis kalau ade produk kecantikan ni akak ni rajin nak cuba... kalau bab nak putih kan kulit ni..uollss sebut je lah apa..semua akak dah cuba..mungkin dah tertulis..yang akak ni mmg akan rentung selamanya..akak redo..

bak kata.. " kalau kekusaman kulit akak membawa akak kebahagiaan ..akak redha"

kannnnnnnnnnn...

tapi sungguh akak cakap...sejak akak cuba makan ephyra ni..kulit akak nampak cerah skit..kerak2 manja mulai hilang... kira dari carta ke 100 akak melonjak ke carta 70 lah...banyak kan perbezaan..muka pun nampak sedikit glow..kalau tutup lampu tu bercahaya lah ..ko mampu?...

selain tu badan bertenaga skit.. 

kadang tu kita nak makan suppliment ni pun kena ikut keserasian kan..tapi alhamdulilah ephyra ni mmg serasi ngan akak...


kalau uollss tengok gambar tu sikit x banyak korang leh tengok perubahan dia tau..awas ek korang...ni akak x pakai camera 360 tau.. sory ek...camera biase je... ni setelah akak makan ephyra tu 1 kotak setengah...tampahan pula akak selalu embun kan muka kat kaki gunung kilimanjaro..tu nampak suci tu

pada yang percaya ..silakan..sapa nak cuba pun silakan..akak cuma nak share je cerita...

sapa yang rasa amik air sembahyang je leh jadi cantek pun boleh.. amik sembahyang tu mmg wajib...sapa x cuba maknyanya korang mmg x sembahyang lah gamaknya...

x salah kan kita cuba..kalau korang rasa korang ada produk lebih meletop..itu hak korang lah..pada sapa yang masih percayakan tanah liat myanmar nora danish tu pun silakan pakai...

akak beli ephyra ni ngan kawan akak...kak Shiema... sapa rasa nak cuba leh p sini

uollss akak bukan nak jual produk tau..cuma nak share je apa akak guna...yang bagus kita share shakan.. yang x bagus kita hanjengkan bersama...x gitu kiah...

kalau x silap akak tengok sekarang ada promosi uollsss... 175 je sekotak..kalau beli dua jadi 170 hengget je..murah kan...x silap akak kalau kat luar 180 lebih rasanya...

yg bestnya kat si shiema ni..penghantaran percuma...apa lagi..berbelanjalah bagi mendapatkan hasil yang terbaik..katanyaaaaaaa....

katanya good bye to kulit dan wajah yang haukkkkkkkkkk...

ramai gak tanya akak..apa akak pakai..so akak share lah... uollsss ni..akak tau nanti ramai lah mulut lahanat yang duk cerca akak kan...tapi ade aku kesah...cerca lah...itu lah ini lah

akhir kata..aku punya blog aku punya suka lah...ko haderrrr

ok lah dah nak pukul 3 pagi ni..kang ada hantu sebenar duk bertenggek sebelah aku..lagi parah...
ok lah nak tido..cau cin cau..

Tuesday, 22 April 2014

kalau kulit cam kuali nak pakai apa

uollsss suka mekap x...

apa barang mekap yang uollss guna...maksud akak faundation...

bagi akak ..faundation adalah paling penting dalam memulakan mekap..kalau ada faundation yang bagus mesti hasil nampak natural dan mulus cantek...

muka cam kerak kuali akan cantek meletop bagai puteri raja...

tapi ada satu faundation akak tengok orang jual..rerebut betina2 sedeh beli... nama dia x silap akak FeelVougue...


akak nampak macam ok..so akak PM lah dia ..tanya clour apa ada..ada x colour gelap..sbb orang malaysia kan banyak kulit rentung2 manja kan...

jawapannya ...sorry ada dua colour je..satu colour putih kapur kasut satu lagi putih kuning...

maknanya pengasas ini mensasarkan produk dia pada pompuan2 yang telan aurawhite 3 tong sahaja ok..habis orang itam x nak cantek ke...pastu jawapan dia lagi kat akak.." u leh cuba foundation yang no 2 tu colour natural skin..."...

cik kak oi..natural skin tu warnanya cerah..ko nak biar muka orang yang kulit gelap ni jadi kelabu ke...

marah akak..sbb apa..banyak produk kecantikan yang di buat untuk orang kulit cerah je..abis tu kulit anak2 keling ni cam ne..x kan nak pakai arang tumbuk campur tanah liat buat faundation...

bila di tanya kenapa x de warna gelap..jawapan dia senang je... malaysia ni x ramai yang kulit gelap...

so jawapan akak adalah " kepala bapak ko" .. ko dah hilang akal ke apa..

yang lahir2 je hitam tu cam ner...nak kena rendam ngan kapur kasut dari kecik ke..pastikan putih bila besar nanti ke.. 

lepas tu yang akak hangin lagi statement dia cam haram... siap ada campuran air zam zam lagi..lepas pakai muka cam telur yng di kupas katanya...

habis kalau muka orang tu jerawat batu..hauk belobang...adakah statement dia akan jadi cam ni..muka cantek ibarat jalan tar yang di turap.. licin rata bagai digilis steamroll...

mmg lah hasil cantek..lepas mekap ko snap pakai camera 360.. yang kasar cam berus periuk pun nampak halus sutera...

nasib aku ni xde duit..kalau aku ade duit aku jual faundation yang warna gelap..sbb ramai yang berkulit gelap susah nak cari bedak..semua bedak putihhhhh je...

dr feel vouge tu akak lebih sarankan pakai Nuturactor... macam2 colour ada.. dr wrna snow white hingga ke warna bontot kuali...lepas tu nuturactor ni pun bagus..banyak kawan2 akak yang busnines mekap orang pakai produk ni..


senang blend dengan bedak. tahan lama..x lebam kalau pakai lama..smooth sangat..finishing dia cantek...
kalau yang warna gelap buat shading muka pun chantek...


lain kali uollsss kalau nak jual bedak warna putih tu..ko baik meniaga kat kutup utara sana..orang kat sana warna semua putih cam kertas A4. promote skali bedak batu gambar makcik cina tu...
lepas mekap snap 360 mmg lah hasil mulus...cuba lepas mekap duk tengahari matahari terik..x ke muka ko berkepok cam tertonggeng dalam guni tepung.

sentaplah... nak p Bobby Brown lah cam ni.....


* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.

Monday, 21 April 2014

air xde apa pun x boleh

uollsss rumah uolls ada air?

umah akak sentiasa ada.... 

sapa yang duk lembah kelang tu mmg hazab le...air kena catu 2 hari 2 hari.. nasib umah akak x kena,...akak pun x tau kenapa umah akak ada je air..ni dengar kata nak catu lagi sampai 3 bulan...meninggal...

bila aku tanya syabas..diorang cakap "  kita bekalkan air sepanjang tahun tanpa henti pada yg cantek sahaja"....hahahahaha ko hader.. aku siap buang2 je air tu..bukak pili biarkan mengalir dengan sengaja..bagi korang jeles...

akak kesian ngan kawan2 akak yang umah mereka termasuk dalam kawasan catuan...nak buat apa pun x leh..semua kerja tergendala..bak orang kata..biar xde karen tp jangan xde air...

nak mandi, cuci baju pun x leh..dah berapai2 makcik jemah beli tong air simpan air..orang jual tong buruk pun RM80 hengget...kalau duk umah kampung tu lain cerita...leh lah korek tanah buat perigi ..yang duk umah merpati cam ner...x kan nak korek tanah gak...ko buat sembahyang mintak ujan lah nampaknya.

makanya ramailah memonspon malam jumaat kepada malam yang air ada... hahahahah...

tapi yang akak paling hangin tu...bila p tandas awam..kita paham air xde..tapi ko nak gak melepas kan..taik bersepah ..bau busuk hancing ..macam sial..kalau xde air baik ko tutup je jamban tu...

manakan pula orang yang meniaga restoran..sian akak tengok..air xde..dah business tergendala..akak pun x tau sampai bila air ni nak kena catu...terpaksalah makan siap letak plastik atas pinggan

lets lah reramai kita mandi sungai yer.. pi lah sungai congkak ke sungai gabai ke..sambil mandi2 leh scanning anak ikan mandi..x gitu kiah...

sabar le kiah oi...

pada sapa nak tumpang mandi umah akak ..di alu2 kan...datang lah reramai... tapi ada syaratnya...

Muka tahap dewa dewi sahaja...

pada sesiapa yang lain yang muka hauk2 skit..makcik2, gadis2 sunti pun leh datang apasalahnya..akak bagi datang..tapi akak akan escort uolls ke sungai kelang yang berdekatan umah akak untuk acara mandi manda secara percuma..sabun cap kapak di sediakan bagi 50 orang terawal.

sekian terima kasih..

#umahakuakupunyasukalah

* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.


Let's SHOPPING Uollss!