ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 21 July 2015

miss Marigold 5 tahun berturut2 menjadi mangsa cubaan rompak

assalamualaikum semua...
\
Selamat hari raya Aidilfitri

hari ni raya ke 5.. akak nak mintak maaf dr hujung rambut hingga hujung high heels akak kalau ada terkasar bahasa or ada tercerca uollss dengan x sengaja kan...maklum lah blog akak ni x tapis..semua kluar tanpa tapisan lembaga tapisan kan...harap uollss maafkan lah yer...

amacam raya kali ni...meriah ke..akak cuma beraya di puchong je..kalau ikutkan macam kebiasaan akak akan beraya di johor bersama keluarga... tapi tahun ni kami sekeluarga cuma beraya di puchong je..sbb daddy akak kurang sihat...daddy akak dah 79 tahun...kesihatan dia agak kurang skit..perjalanan jauh dia agak kurang selesa... so raya puchong je..apa nak buat..tetap meriah kan..nama pun raya..ko raya bawah jembatan pun meriah uolsss

1st day raya lepas sembahyang kami bermaafan.. ni lah tiba masa bermaafan di pagi raya..bukan x bermaafan di hari biasa tapi di pagi raya kan special skit...

lepas je bermaafan pergi lah beraya umah besan mak..then balik umah...then umah akak di serbu peminat 15 kereta... peminat sangat..sedara lah... x menang tangan akak di buatnya.. basah lencun kebaya akak..melayan tetamu ...ketiak jangan cakap lah macam air terjun di buatnya...

lepas sembahyang jumaat baru lah ronda2 umah kawan2... kira pukul rata lah..sampai malam ..habis kusta kaki, kembong perot... menggajahkan diri makan..maklumlah makanan semua sedap2...bedal je lah..diet lain cerita..x payah lah nak diet bagai raya2 ni...rugi je uollsss

tapi raya ke tiga akak di kejutkan dengan kejadian yang tidak di ingini...

best buddy akak kak cam telah di tetak oleh penyangak malam raya ke tiga...

ceritanya begini... malam raya ketiga akak di rumah dalam jam 10.30 malam...lepak2 layan drama raya kat tv yang menarik walaupun kannnn... then kak cam mesej akak..ajak lepak katanya..so akak cakap ok je..tunggu geng lain respond.. 3 minit lepas tu kak cam call...akak ingat call biase je..akak sempat buat suara2 cute manja gadis 13 tahun.. then dengar kak cam cakap.." NYAH MAK KENA TETAK"... gugur jantung akak... Ya Allah...

sebab dalam keadaan panik akak suruh dia p mana2 klinik 24..akak pun panik..trus roger kawan2 yang lain...akak trus nak gerak ke klinik tu..sbb akak x tau kat mana kak cam sekarang... so mengikut cerita kawan akak... kak cam p klinik tu untuk rawatan...luka agak parah... tetakkan di lengan sedikit di bahu dan kaki... 





di katakan orang tu cuba rompak kak cam.. kak cam lalu jalan agak gelap.. kejadian di Taman Mas Sepang...nama je sepang tapi berdekatan dengan taman puchong prima n taman putra prima...kak cam bawak motor...then ada sebuah motor skuter..warna putih..dengan dua orang ..sekor gemok tanpa helmet dan kurus berhelmet..tahan kak cam ..motor x berlampu..kawasan lak agak gelap...menurut kak cam gaya pertuturan mmg orang melayu...umur lingkungan 20 an.

mereka suruh kak cam bg semua barang dan jangan melawan..kak cam tergamam...then mereka trus hayun parang pemotong daging ke kaki kak cam..sbb kak cam pakai suar jeans kalis peluru..pisau cuma calarkan je...then penyangak cuba tetak kepala kak cam tapi kak cam angkat tangan halang dengan lengan dia yang mulus putih gebu tu...terus terkena bahu..then trus tetak bahagian lengan dia dan trus ke bakul motor..bakul pecah sebab hentakan kuat....darah memancut..

kerana tergamam dan spontan kak cam trus memecut motor dia n trus call akak...sampai klinik doktor kata luka agak parah..darah habis atas sluar...doktor arahkan ke hospital...masa tu kawan akak ada berdekatan dengan klinik..trus bawak kak cam ke hospital serdang...

setelah x ray n rawatan di hospital..doktor bagi tau kak cam mengalami putus urat..muscle injurd..dan retak pada tulang...pembedahan perlu di lakukan sbb luka teruk dan melibatkan tulang n urat...kak cam kena admit trus kat spital...kak cam troma..sambil nyanyi2 lagu elite "Trauma"..trauma yang melanda menikam2 jiwa..sambil akak sahut2 dr belakang..

 sbb kak cam cantek sgt doktor bg plaster teddy bear utk dia..kiut kannn


akak juga nak ucapkan terima kasih pada yang melawat kak cam

kat sini akak nak cakap..sesiapa di luar sana hati2 lah..jgan tayang2 sangat hp korang yg mahal tu suka2...kita duk pose hp barang2 kita..tanpa sangka org sekeliling memerhati..penyangak banyak sekarang..bukan kita tau org keliling kita tu ada niat buruk ke tak..lagi2 macam kak cam..bekas ratu kebaya tahun 1990..miss marigols 5 kali berturut turut.. finalist pengacara jemputan nona 1995..mmg slalu jadi sasaran penyangak...

pada pompuan2 dan jantan yang ada hp mahal..ker iphone 6 bagai tu..sorok2 skit...hati2..skarang ni orang x kira ..ko jantan ke betina ke..kalau dia nak parang ko dia parang gak...bukan kira ko sado ke x ke..ko pandai karate ke apa ke...hati2 tau...letak speed dial no emergency kat hp korang mana tau ada kecemasan trus dial jer..

elok ko ada tangan dah hilang sebelah..x ke hilang nikmat tu...

apa pun korang semua lebih berhati2..akak ingatkan semua..jgan suka2 sangat..kadang2 dalam kita bergembira ada menyangak yang turut gembira dapat rompak uollsss...

thats all..salam aidilfitri dr akak...

muahhhhh...






Wednesday, 15 July 2015

akak rimas dikkkkkk

hey uollssss kita nak raya dah....

amacam dah siap persiapan raya?...akak raya taun ni serba sederhana..ada sehelai je baju baru lain semua pakai yg lama punya... cukup ah tu.. kalau membazir demi nak bergaya sakan ujung2 ko dintis apa guna kannnnnn... ko bergaya sakan tapi wajah ko tetap hauk seperti biase  x guna gak kannn

sekarang memacam fesyen akak tengok..tudung lilit2 kepala 13 kali then lilit leher then ke kepala balik dan pin di tepi pipi lah.. ada tudung sarung then jalan..baju kurung 9 tengkat.. baju melayu mirip maju sukan... dan macam2 lagi....

orang ramai memacam pilihan leh buat nak sambut raya...

tapi akak ada satu benda akak tengok buat akak rasa macam marah sangat... ini pendapat akak lah...korang x setuju korang punya pasal...

orang sibuk bersesak2 nak beli baju raya..nak tengok2 barang..ko sibuk lukis2 inai kat tangan sebab korasa cam cantek sangat...ko rasa ko cam so in trend sgt...


akak x paham kenapa nak raya berduyun2 lah jemah..kiah..tipah duk hulur tangan untuk di inaikan... kalau budak2 tu kurang lah sakit ati..ni dah tahap monopos pun ada nak berlukis inai...nak kawen ko lukis inai..nak raya yenna ko pun lukis inai..tunang ko nak inai gak..ni raya pun ko nak berinai bagai...rimas aku tengok..

mungkin sesetengah orang rasa macam soooooo nice and amazing sgt..rasa cantek..halahhhhh.... sebab ada ukir2 kat tangan.. bila salam raya cam cantek je tangan ko..bagi akak ia adalah..SOOOOO SEDEHHHH...akak dah warning awal2 anak buah akak kalau akak nampak berinai bagai di hari raya ..akak akan inaikan dia seluruh badan yer.. akak akan bantai dia yer

akak tau mesti ramai x setuju ngan apa akak cakap..tapi aku pedulik apa..mampus lah..aku x suka aku punya pasal lah...soooo cik pung lah... sbb bila ko kawen ko berinai lukis2 tu..ia akan nampak nice sbb ia perkahwinan dan menjadi raja sehari.....tapi bila time raya ko berlukis2 bagai tu namanya raja gopal...

sorry to say lah...ko berinai bagai lepas tu ko bersesak lak kat orang ramai2...duk jalan angkat tangan sebab takut inai lukis ko tu tercomot kan..then jeling2 orang kalau terlanggar dia...kepada hanj hanj yg nak berinai bagai..lepas inai berambus balik..x lah inai ko terkena kat baju orang yer ngok! 

ha buat lah inai bagai...tetiba ko ko sakit perut nak memerut time tu..haaa rasa kan ko cam ner nak cebok...

ni x lepas inai time tu lah baru nak beli baju..baru nak pilih tudung bagai... julur2 tangan ko sampai orang kena bg laluan khas cam kak mah kat ko kannn...aku karate tangan ko baru tau...hidup jangan ponjeng sangat leh tak...

lagi satu akak nak ingat kan ...ada few time akak jumpe pompuan pakai tudung cam ni...kalau aku jumpe aku x segan silu untuk bentes kaki ko..biar ko terjelepok jatuh tersempam kat lantai yer...then tudung ko yang besar pemelok tu leh jadi lap kaki...


ape lah perasaan orang tudung cam ni..perasaan dia cantek ke..kiut ke ek.. hishhhh naik hantu aku tengok... ada satu masa tu akak jumpe sorang pompuan tu pakai tudung besar cam ni..then diri sebelah akak jeling2 muka kekwat..perasan dia cam cantek lah gitew... nak je aku trajang pinggang dia...halahhhhhhhhh.. adakah inginkan kelainan..atau rasa cam hipster sgt... or mmg suka fesyen menyerupai tenok pasir di hari raya ?... entah lah

ok lah..ape pun gaya kita hak kita kan..kalau ko nak pakai tudung lilit sebesar pemelok ke..ko nak inai dr kaki sampai kepala ke... then ko nak inak anak beranak ko skali ke..then inai jiran ko skali ke.. then....ko punya pasal...

tapi kalau tetiba korang terjumpa akak  and tetiba akak terkentut dalam mulut  ko or terbantai ko secara tetiba ...paham2 je lah..dia automatik...build in software katanya....

anyway..happy shopping...

akhir kata berinai lah kamu seolah tiada inai dan aci tukang inai lagi di hari esok...

P/S : lagi satu kepada mak bapak yang ada ank kecik or yg baru lepas pantang tu x payah nak sorong stroller besar bagak ko tu kat tengah2 sesak orang bershopping jam 2 3 pagi yer... sbb ko pasti mendapat jolokan ibu bapa paling bangang di dunia.. buat orang maki je.. tolak2 stroller kena kaki orang..buat jem je orang nak jalan....2 3 pagi pi tidurkan anak kat umah sana bongok..bukan bawak jalan.. main je pandai.. jaga x reti... 

kalau nak bejalan sgt tinggal anak kat umah suruh sesapa jaga... suka meletakkan otak kat lutut dengan sengaja... ingat kiut ke letak otak kat lutut tu!...

ok byeeee


Monday, 13 July 2015

SAY NO TO RACISM !

Assalamulaikum

Salam ramadhan ke 26 untuk semua

hari ni akak terpanggil nak komen isu Low Yat .. amok2 .. bantai2.. hina2

Bagi akak ini adalah isu kepenggunaan dan bukan isu racism .. akak bukan backup cina atau x sokong kaum melayu... ini juga bukan sebab akak yang berwajah chinese look ala2 Alice Woon tau.. bukan juga sebab akak bersuamikan Lee Hom yer.. lagi satu..ini pandangan akak..akak punya pasal lah...ade ku kesah...

sapa x kenal ... ni laki akak .. ko jangan banyak bunyi

bagi akak penipuan ada di mana sahaja.. isu ni timbul sebab sbb ada insident bantai membantai dan acara lepuk melepuk sesama kaum.. pada yang terlibat mungkin hanya mereka saja yang tau apa terjadi sebenarnya...

yang akak geram jemah duk perlis sana pun duk komen cam dia ada kat low yat tu... malaysia kan berbilang kaum..kita sepatutnya bersatu x gitew...bukan menghentam sesama sendiri.. ini tengah viral kan..lepas ni kita pasti tau perkara sebenar sbb siasatan pasti menunjukkan sapa salah sapa betul...

Oleh itu pihak polis dan KPDNKK sila lah buat siasatan..bila ada siasatan baru ada pemantawan.. betul x... pengguna guga mungkin tertekan dengan charge GST kannn ...orang meniaga semua nak untuk..tapi tengok lah dr segi apa keuntungan tu kita dapat kan...


dulu akak beli laptop pun kat kow yat gak.. elok je akak guna..akak siap servey kat situ paling murah.. dapat free gift satu troly lagi tau.. baik cina tu..elok pulak tu..tangan dia berurat2..muka comel..bibir merah..eh tetiba... then biase lah lepas 5 taun barang elektronik..ko guna selalu pasti lingkup kan..tu standart lah...

ha cam ni... eh tetiba berair lak..air apa ni kat suar akak...

 kalau nak cakap isu menipu.. kenapa ko x amokkan mak jemah yang jual kuih besar kuku 4 ketul 2 inggit or mee kari berperisa air kaki kat bazar ramadhan tu.. isunya sama kan... PENIPUAN... atau KEPROPAAN...

kalau nak cakap isu hp or barang elektonik mereka menipu.. berapa banyak kedai melayu or india jual barang melambong tinggi berbanding dengan peniaga cina..

jgan kerana perkara seperti ni kita jadi ngok dan tolol.. mmg kita patut sokong bangsa kita tapi tangani lah dengan bijaksana... tak semua bangsa cina suka menipu.. akak ada kenal banyak kaum cina meniaga dengan bagus..build relationship yang baik dengan semua kaum.. beli barang murah dan kadang dapat lebih lagi..

ni akak dapat info terkini


Nah Bah!..berapa ramai juga masyarakat melayu yang KUAT PROPA jugak...

Sapa yang hauk sekarang...malu je tauuuu

akak selalu dengar orang cakap ni " Cina kalau meniaga tak menipu tu bukan cina namanya"...
tapi ko pernah x pikir dalam FB segala bagai kak jemah jual "KRIM SAPU 5 MIN KURUS 10 INCI" atau serbuk or "PIL JADI PUTIH MACAM KERTAS A4 DENGAN SEKALI TELAN"... sapa yang jual..bukan melayu ke...so?

            
"dengan kuasa bulan dr Siti Nur Kuali menjadi Siti Nur Cahaya"

ada ke ko pakai trus kurus.. adakah ko telan serbuk tu dr kulit ko yenna karat bisa hauk trus mendadak jadi snow white?.. itu juga satu penipuan kan.. cuma cara yang berbeza... nanti ade lah lahanat yang cakap..tu tektik pemasaran kak... kepala bana ko pemasaran... tu penipu gak tu...

lagi satu skim bebagai yang sibuk post duit kepok2 bersusun.. then pose baring atau doggy atas kereta mewah bersusun.. dengan betinanya berdiri berbaris cekak pinggang sambil pegang cheq  sebesar alam tunjuk amount duit ribu riban tu.. bila ko masuk ada ko dapat ?.. ujung2 bila masuk x pasal2 ko kena cari 50 orang bawah ko untuk ko pegang title bronze yang pulangannya hado.. x pun ujung2 setengah jalan skim ko masuk tu lingkup... itu juga penipuan... ko x amokkan lak kan...


oklah pokok pangkalnya PENIPUAN ada di mana2.. tlg jangan bangkitkan isu perkauman demi untuk kelapangan dada sendiri.. X kira melayu cina india atau lain semua ada yang PROPA.. jadi pikir2 kan lah yer...jangan pandai nak laungkan isu yang ko sendiri x tau ujung pangkal.. 

ok lah akak that all ... akak nak nak pi serang satu penipuan ni...ada pakcik mana entah yang bini dia rambut kembang tu...dalam FB tu yang duk sibuk canang dia beli kuih RM 4 inggit dapat 14 ketul murah.. dia beli kuih apa murah sangat.. kuih siput ke...  

Sunday, 5 July 2015

Profesor yang bangang dapat menjamin masa depan yang cerah

Mmg bangang

Tu jer yang akak leh cakap...kenapa lah banyak sangat manusia bangang sekarang.. yang paling banyak yang bangang lah pulak dr golongan menteri dan orang2 ternama... mmg skarang ni kalau nak jadi menteri or cendiakiawan ni " syarat wajib mesti bangang ke?" 

bingai mereka ni berjangkit2 plak.. satu2 di kluarkann

ada dalam satu rancangan bual bicara ..menjemput sapa thah pakcik pakai baju batik ni yang memberi cadangan cara mengurangkan kos sewaktu sambutan hari raya.. akak rasa cadangan dia adalah satu cadangan yang paling bernas dalam dunia..menitik air mata akak baca diorang pos kat pesbuk... super bijak...

kalau menteri pendidikan kat oversea sana dengar mesti dia amik ni buat silibers pembelajaran.. cara2 menjadi bangang seumur hidup tajuk dia...

bila di tanya bagai mana cara nak kurangkan perbelanjaan di bulan perayaan dan dalam kegawatan ekonimi terutamanya raya yang bakal menjelma..jawapannya adalah seperti gambar berikut...



hey bongok..kenapa ko x cadangkan je raya taun ni di batalkan ... x pun hapus kan semua cuti yang ada kat malaysia ni..supaya kita leh kerja dengan tekun sehingga lumpuh....

kalau ko xde kampung ...ko punya pasal lah x nak balik kampung kan.. 

cuba lah cakap menggunakan common sense sikit.. gunakan otak yang bijak pandai..jika dah di panggil untuk beri pendapat dalam tv ni mesti lag dari golongan yang bijak pandai kan... x kan stesen tv nak panggil seorang yang gagal spm 38 kali... mendapat anugerah bangang peringkat daerah dan tokoh bangang 2015 kannnn... 

 tapi bila ini yang kluar dari mulut dia..adakah kita rasa dia masih lagi bijak...kalau nak idea bangang aku pun leh kasi...contoh

1) start jalan kaki dr sekarang bagi yang kampung jauh bagi mengurangkan minyak... bagi yang kampung sabah serawak pulak...buat rakit or buat latihan renang setiap hari..so boleh buat acara kuak kupu kupu ke kampung berganti2 tanpa henti...

2) kalau x nak bayar tol... cadangkan balik kampung guna skateboard... upih pinang ... basikal ..mengesot

3) bina kenderaan dengan canggeh dengan teknologi air liur ...so orang leh ludah ramai2  dalam tangki..

4) tukar status dr manusia kepada mentibang laut...x yah keje x yah raya


pelik lah orang sekarang... makin lama makin bangang.. pening akak di buatnya...

lepas ramai lah jenerasi muda x nak p sekolah sebab bangang dapat menjamin masa depan yang cerah.. silap2 kalau terlampau bangang leh jadi menteri... contoh dah ada.. ikut je lah jejak langkah...pasti berjaya

Friday, 3 July 2015

jangan feeling..kakak marah

Hey uollsss
          
salam jumaat akak ucapkan..puase ke uollsss

ari ni akak cuma nak luahkan apa yang akak rasa... bukan nak hina...sesetengah manusia yang rasa kerja yang mereka buat adalah kerja yang paling kelas tahap kelas atasan tahap2 dewa... malah para dewa pun terasa tergugat sbb kelas sangat.. gaji ko banyak ke gaji aku sikit ke..tu rezeki aku..ingat..rezeki dr tuhan..bukan ko bagi dan yang bersusah payah goyang tetek untuk bg aku makan yer...

kerja yang kita buat semua berkait dan bersangkut paut sesama lain mengikut kepakaran kita...contoh ko keje opis... opis kotor ada orang keje cleaner.. ko panas ada orang keje betulkan aircond..kalau xde orang2 bawahan maka orang atas pun x leh buat keje kan...

ari tu akak ada lah pergi satu tempat ni... ada urusan dengan pihak syarikat penerbangan ni..then waktu akak nak ke pejabat dia..ada duduk sederet cabin crew di kerusi...lalu akak lintas depan mereka ... sbbkan mereka menghalang jalan maka akak pun mintak laluan... mereka beri laluan tapi dengan pandangan atas bawah atas bawah kepada akak...adakah kecantikan akak yang biase2 ni memeukau mereka... dan dengan pergerakan perlahan seolah akak x layak lalu di situ.. seolah jijik kerana mungkin akak kerja x sehebat mereka...



akak biarkan sebab adik2 feeling mmg cam tu...kalau kena simbah air panas baru tau langit tinggi rendah... mereka terus pandang dan saling berbisik sbb akak bawak rakan kerja akak untuk buat kerja di syarikat itu... this happened not ones banyak kali dah... kekadang betina cabin crew pun sama... 

yang akak x puas hati ..ada beberapa orang juga mahu melintasi mereka..mereka beri laluan dengan senyuman lebar dan hormat....adakah kerana akak memakai baju technician dan lelaki tiga orang tadi pakai coat ko berikan pandangan double standart pada akak?... pondan waiter kapal terbang macam ko ni mmg melampau...


mengikut pandangan akak sendiri tanpa statistik mana2 pihak...akak dapat menyatakan bahawa kebanyakkan waiter kapal terbang atau nama kelasnya cabin crew ni adalah dr kategori bapok dan cok Rogayah Embong ... mmg ada str8 tapi jumlahnya sedikit.. akak bukan cakap cabin crew semua cam ni... akak dah jmpe banyak cabin crew yg sangat baik dan peramah..yang membuatkan akak terasa kerja mereka ini mmg ada kelas yang tersendiri...

tapi oleh kerana beberapa pondan pelayan kapal terbang yg rasa hebat sangat tu... pandangan orang pada cabin crew sedikit sedikit dianggap sebagai carier yang najwa latip (biasa2 sajer).. mmg gaji meletop...leh travel oversea bila2..tapi ko juga boleh jugak buat terjunan tiruk dari langit secara jemaah kalau kapal tu kebabom di langit sana...ingat lah... ko feeling2 sangat tu ko kena ingat... kalau tuhan tu nak ko trus terjunam dr langit tu bebila masa je... 

adakah bila ko dah menjawat jawatan tu ko rasa ko telah di angkat ke aras yang lain dan x sama dengan orang lain? itu baru dapat pakai coat klabu ..kalau di benarkan bapok2 ni pakai kebaya aku x tau tinggi mana lagi dia berkepak yer...zaman kebanggaan zaman dulu bila cikgu cakap cita2 nak jadi apa..dengan pantas jawab "peramugara" sudah tidak wujud lagi yer sekarang...

apa salahnya ko cuma jangan nak double standart sangat leh x... compliment each other to better future..halahhhhhh



akak pikir2 balik lantak ko lah pondan...aku kumpul duit bebanyak..aku naik first class biar ko yang layan aku...untung ko jaga first class..mau ko jaga ekomomi class domestik je..x ke lagi sedih..baik ko jadi konduktor bas je dikkkk... taraf yang sama berlainan kenderaan je...

ko jangan cakap banyak... entah2 ko tersenarai yg bakal kena humban oleh pihak syarikat penerbangan ko..tungu date nak sayonara... lepas ni ko leh pakai pixy tebal2 cari keje lain...

akhir kata... jangan nak feeling sangat..ko buat keje ko aku buat keje aku... tapi kurang2 kan lah tahap kefeelingan itew yer...kalau ko bapok pilot ..akak sujud,,sebab x pernag jmpe lagi...rare tauuuu...

p/s : cerita ini bukan untuk mengutuk mana2 profession kerja.. tapi bagi menegur segelintir masyarakat yang ponjeng kuasa lima... bukan hanya cabin crew..tapi pada semua..akak yakin masih ramai lagi perkerjaan yang sering melahanatkan pekerja bawahan kerana mereka rasa rezeki orang lain bapak dia yng tentukan...

selamat hari pekerja... walau pun dah lepas..ade aku kesah..suka hati aku lahhh

Monday, 29 June 2015

Buffet ramadhan yg mahal nak mampos

Hey uollsss... puase ke todayyyy?...akak ada soalan nak tanya korang...brapa mahal korang sanggup bayar untuk mencekik bufet ramadhan? atau berapa uollss sanggup spedo anak ikan bawak makan di bufet ramadhan?

Ni nak citer skit...makanan waktu berbuka..ko makan ape... akak ape pun bebuka mesti nak mencekik nasik... bak kata makanan ruji lah uollsss...walau akak ni berwajah pan asian (pan = kuali)..tapi akak tetap nak makan nasi masa buka... x biase nak makan western2 ni uollsss x pandai...

Slalunya masa buka..akak akan p azan kat masjid dulu...then akak lari pecut balik umah akak trus Cekik kurma...sunah nabi lah katakan... kalau ada kurma lah...xde pun air panas aku bedalkan dulu...
.bagi perut kosong tu lembut dulu sebelum cekik benda lain... yer lah perut anak dara kan..akak ni bebuka x cerewet sangat...nasi cukup...tapi ade org nak makan yg pelik2 mmg aku x pandai...lepas mencekik nasi baru leh kudap2 benda lain macam strawberry coklat ke... cheese cake ke.. truffle ke.. caviar ke kannn....xde lah feeling sgt kannn

wekend ari tu akak ada google2 kat internet tengok harga bufet ramadhan 2015...google punya google akak nampak lah banyaknya promosi buffet ramadhan banyak hotel dan restoran...
Ya tuhannnn semua mahal nak mampus ko... terkentut aku tengok harga2 semua.. ada tu RM178 per pax... hamboi ada rusa panggang celop emas gakmaknya...tapi tu kat manderin oriental lah uollssss.. x tau lah kalau menu buffet dia sekuas padang bola,, sesuai lah harganya 5 star hotel tu...

adakah bila ko bayar mahal ko rasa ko kelasssss sgt?...adakah bayar mahal tu ko leh kata " i eat at amazing place"?... adakah ko leh post kat pesbok...dengan hashtag #kohader #komampu #walaupun


adakah hidangan itu di susun sepanjang 1000 meter dan bila ko cedok dar hujung ke hujung ko x sedar waktu dah imsak...





tempat yg opis akak berbuka tahun lepas pun naik harga.. tahun lepas 45 hengget je..taun ni 80 hengget uolsss per pax.. x masuk gst lagi... meninggal yer...tu sorang kalau 20 org  x ke pitam bangun pitam bangun jadinya...

Kalau ko makan waktu berbuka brapa banyak pun leh cekik kan..paling2 sepinggan nasi..kueh2.. kan...tapi kalau dah harga ratus2 tu x makan rugi lah pulak kannn... kalau ko nak cakap ko ada perewang..perewang ko sah sah dah kena ikat kann...ko nak ke mencekik kat tempat memahal dengan perangai kampung kebulur cam x pernah jmpe makanan...

Ok cam ni.. kat hotel..brapa banyak ko leh cekik kat situ dari 7.30 buka hingga paling2 pun sampai 9 malam...Adakah ko mampu cekik... nasi briani sepinggan..spegeti bolonese ...udang bakar..ketam cili 2 ekor.. kambing bakar 5 keping.. cendol..air tebu..buah2 sepinggan...trafle..aiskrim..cheese cake..agar sepinggan...2 biji kuih tepong pelita...sirap bandung.. spegeti..pasta..ayam bakar.. pastri?


Ko mampu mentedarah banyak tu? Adakah ko adalah keturunan jin pokok ketapang yg mampu melantak bagai nak giler? adakah ko puasa 8 hari tanpa bebuka...dan ini lah masanya ko nak membalas dendam...

Mmg lah bila kita cakap cam tu ada jer mulut2 anjeng yang cakap..." ala sekali sekala kan..apa salahnya..lagi pun duit kita bukan mintak orang pun.. bayar mahal kena lah rasa semua"

Yer jarang orang pi buffet ramadhan mahal2 mintak duit jiran atau menang peraduan gores dan menang .. tapi tu kan pembaziran uollssss...

bila di buffet ni ko makan dengan keadaan tergesa..x abis cekik kat pinggan lagi...ko dah nak cekik lain sebab ko nampak orang meja sebelah tengan junjung ABC tinggi gunung...manakan pula meja depan ngan dokong kambing panggang...ko makan pun tergesa2 sebab satu ko nak rasa semua makanan yang ada sebab ko bayar mahal...second ko nak kejar masa yang di hadkan ...


Walhal kalau ko beli kan bazar paling2 abis 15 hengget...tu pun x abis makan...
Tapi kalau ko super kaya..duit x habis apa salahnya kan...bapak ko lak ade lombong emas blakang rumah...so silakan lahhh

kalau macam ni apa hikmah ko berpuasa sepanjang hari dengan kusyuk dan tawaduk tapi bila buka ko jadi rimau kelaparan kannnn..

bak kata tepok dada tanya poket ...mampu ke tidakkkkkkkk

kalau kaya sesangat makan lah kat sini.....kannnnnn opssssss

Let's SHOPPING Uollss!