jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 22 April 2014

kalau kulit cam kuali nak pakai apa

uollsss suka mekap x...

apa barang mekap yang uollss guna...maksud akak faundation...

bagi akak ..faundation adalah paling penting dalam memulakan mekap..kalau ada faundation yang bagus mesti hasil nampak natural dan mulus cantek...

muka cam kerak kuali akan cantek meletop bagai puteri raja...

tapi ada satu faundation akak tengok orang jual..rerebut betina2 sedeh beli... nama dia x silap akak FeelVougue...


akak nampak macam ok..so akak PM lah dia ..tanya clour apa ada..ada x colour gelap..sbb orang malaysia kan banyak kulit rentung2 manja kan...

jawapannya ...sorry ada dua colour je..satu colour putih kapur kasut satu lagi putih kuning...

maknanya pengasas ini mensasarkan produk dia pada pompuan2 yang telan aurawhite 3 tong sahaja ok..habis orang itam x nak cantek ke...pastu jawapan dia lagi kat akak.." u leh cuba foundation yang no 2 tu colour natural skin..."...

cik kak oi..natural skin tu warnanya cerah..ko nak biar muka orang yang kulit gelap ni jadi kelabu ke...

marah akak..sbb apa..banyak produk kecantikan yang di buat untuk orang kulit cerah je..abis tu kulit anak2 keling ni cam ne..x kan nak pakai arang tumbuk campur tanah liat buat faundation...

bila di tanya kenapa x de warna gelap..jawapan dia senang je... malaysia ni x ramai yang kulit gelap...

so jawapan akak adalah " kepala bapak ko" .. ko dah hilang akal ke apa..

yang lahir2 je hitam tu cam ner...nak kena rendam ngan kapur kasut dari kecik ke..pastikan putih bila besar nanti ke.. 

lepas tu yang akak hangin lagi statement dia cam haram... siap ada campuran air zam zam lagi..lepas pakai muka cam telur yng di kupas katanya...

habis kalau muka orang tu jerawat batu..hauk belobang...adakah statement dia akan jadi cam ni..muka cantek ibarat jalan tar yang di turap.. licin rata bagai digilis steamroll...

mmg lah hasil cantek..lepas mekap ko snap pakai camera 360.. yang kasar cam berus periuk pun nampak halus sutera...

nasib aku ni xde duit..kalau aku ade duit aku jual faundation yang warna gelap..sbb ramai yang berkulit gelap susah nak cari bedak..semua bedak putihhhhh je...

dr feel vouge tu akak lebih sarankan pakai Nuturactor... macam2 colour ada.. dr wrna snow white hingga ke warna bontot kuali...lepas tu nuturactor ni pun bagus..banyak kawan2 akak yang busnines mekap orang pakai produk ni..


senang blend dengan bedak. tahan lama..x lebam kalau pakai lama..smooth sangat..finishing dia cantek...
kalau yang warna gelap buat shading muka pun chantek...


lain kali uollsss kalau nak jual bedak warna putih tu..ko baik meniaga kat kutup utara sana..orang kat sana warna semua putih cam kertas A4. promote skali bedak batu gambar makcik cina tu...
lepas mekap snap 360 mmg lah hasil mulus...cuba lepas mekap duk tengahari matahari terik..x ke muka ko berkepok cam tertonggeng dalam guni tepung.

sentaplah... nak p Bobby Brown lah cam ni.....


* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.

Monday, 21 April 2014

air xde apa pun x boleh

uollsss rumah uolls ada air?

umah akak sentiasa ada.... 

sapa yang duk lembah kelang tu mmg hazab le...air kena catu 2 hari 2 hari.. nasib umah akak x kena,...akak pun x tau kenapa umah akak ada je air..ni dengar kata nak catu lagi sampai 3 bulan...meninggal...

bila aku tanya syabas..diorang cakap "  kita bekalkan air sepanjang tahun tanpa henti pada yg cantek sahaja"....hahahahaha ko hader.. aku siap buang2 je air tu..bukak pili biarkan mengalir dengan sengaja..bagi korang jeles...

akak kesian ngan kawan2 akak yang umah mereka termasuk dalam kawasan catuan...nak buat apa pun x leh..semua kerja tergendala..bak orang kata..biar xde karen tp jangan xde air...

nak mandi, cuci baju pun x leh..dah berapai2 makcik jemah beli tong air simpan air..orang jual tong buruk pun RM80 hengget...kalau duk umah kampung tu lain cerita...leh lah korek tanah buat perigi ..yang duk umah merpati cam ner...x kan nak korek tanah gak...ko buat sembahyang mintak ujan lah nampaknya.

makanya ramailah memonspon malam jumaat kepada malam yang air ada... hahahahah...

tapi yang akak paling hangin tu...bila p tandas awam..kita paham air xde..tapi ko nak gak melepas kan..taik bersepah ..bau busuk hancing ..macam sial..kalau xde air baik ko tutup je jamban tu...

manakan pula orang yang meniaga restoran..sian akak tengok..air xde..dah business tergendala..akak pun x tau sampai bila air ni nak kena catu...terpaksalah makan siap letak plastik atas pinggan

lets lah reramai kita mandi sungai yer.. pi lah sungai congkak ke sungai gabai ke..sambil mandi2 leh scanning anak ikan mandi..x gitu kiah...

sabar le kiah oi...

pada sapa nak tumpang mandi umah akak ..di alu2 kan...datang lah reramai... tapi ada syaratnya...

Muka tahap dewa dewi sahaja...

pada sesiapa yang lain yang muka hauk2 skit..makcik2, gadis2 sunti pun leh datang apasalahnya..akak bagi datang..tapi akak akan escort uolls ke sungai kelang yang berdekatan umah akak untuk acara mandi manda secara percuma..sabun cap kapak di sediakan bagi 50 orang terawal.

sekian terima kasih..

#umahakuakupunyasukalah

* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.


Friday, 18 April 2014

Anak Makcik Paridah Buat hevoc

Hey uollsss

Gila lah sebulan x update... mmg akak x sempat nak update sundel. ngan komputer rosak.. manakan pula internet opis akak yang cam lahanat lembab...

rating trus menjunam uollsss... trus org x kenal dah kak senduk...

ari ni akak nak cerita tentang tudung Makcik Paridah...

walau dah habis dah cita ni tapi aku nak citer gak...

sanggup x korang pakai tudung mahal nak mampus tapi.... jawapannya..kalau ko ada duit ko punya pasal lah... akak tengok ramai gila kot orang beratur nak beli tudung makcik paridah.. akak syak tudung dia ni ada build in aircord lah dalam dia.. 

what is so special about tudung makcik paridah ni?... design?... jenis kain?... model mata buntang dia?

kalau nak ikut bukan cantek sangat pun tuduk makcik paridah ni..sebab bertingkat2 warni2 jer...

setiap jenis tudung..x kira lah makcik paridah ke..makcik markonah ke..apa ke..semua ada keistimewaan dia..kalau ko rasa ko bapak kaya..ko beli lah mahal..nak bergaya punya pasal..kalau ko tu sedeeeeh dintis meskin kedaung..ko pakai je lah tudung bawal jer... yang penting pakai tudung...
cuma akak rasa tindakan anak makcik paridah cakap..pakai tudung ikut kemampuan tu bersebab... ada betul dan ada salah...hey makcik paridah...nasib baik anak menantu ko meletop..kekar abg sado..sama muka ngan ex's laki akak...kalau x akak dah hanjengkan cecukup dah....

Tambahan RM 30.00 untuk ropol dan anda akan mendapat RM 1.00 untuk setiap pelempang yang anda berikan...


" pakai tudung bukan ikut kemampuan..pakai tudung ikut syariat"... kalau ko jawab cam tu cik buntang...mesti orang ramai sayang ko... 

cuma akak rasa tudung dia ni agak mahal lah..tapi kalau ramai yang mampu beli apasalahnya... kalau dah ada nama..orang dah kenal...ko reka tudung pakai kelambu buruk..lilit2 lapis2 bertingkat2 warna-warni pun orng beli..lagi2 model dia cik mata buntang..comel gitew

sebab kan kata2 cik buntang ni..ramai yg sentap nak pakai tudung makcik paridah...


cam ni lah makcik paridah..akak ada idea...apa kata ko reka tudung yang mur mur sahaja.. mampu milik katanya... mesti ramai gila akan beli dudung ko...murah2 sudah...50 hengget ke bawah 50 hengget ke... x semua orang mampu nak beli tudung ko yang herga emas ti makcik paridah oi... ramai gak makcik2 keje jual apam balik yang hengen kan tudung ko...

bila ko jual murah ramai le beli..sekali gus ko menggalakkan semua orang pakai tudung...

bukan apa ..tudung ko tu menarik...sbb tu lah orang berebut sanggup berkemah bagai kat depan kedai ko..tapi sapa yang berkemah tu mmg gila bangang lah..gara2 tudung ko sanggup beratur..wei cik kak bangang baik ko p beratur nak p dengar ceramah agama kan bagus...

lagi satu..makcik paridah...x yah lah ko nak rampas2 bagai tudung orang..orang tu pun nak niaga...kes tiru ke..ciplak ke..tu blakang cerita lah...walau macam mana banyak pun org ciplak tudung ko makcik paridah..jualan tudung ko tetap melonjak naik...tetap keuntungan juta2 sebulan...bila orang ciplak tu maknanya tudung ko populer... ada ke ko dengar orang ciplak tudung kak senduk..haderrrr?

kalau ko nak rasa hebat lagi..ko sedekah tudung2 ko tu kat umah anak2 yatim ke..umah orang tua..mesti lagi berkat kot..insyallah rezeki lebih baik...dr ko rampas..buat orang doa ko lingkup je...

ingat makcik paridah..hidup ni bagai roda...mana tau nanti ada makcik senah reka tudung lagi meletop lagi murah ... orang rerebut beli...baru ko rasa langit tinggi rendah...

lagi satu cik buntang..x yah lah ko feeling hidup sangat nak p bagi tau orang yang ko ada 1000 tudung bagai..x pernah pakai tudung yang sama... tu kan menunjuk2 namanya..kalau ko tudung ko tu labuh tutup dada ikuk syarak lain cerita...ni kalau setakat tudung pelangi ada 15 tingkat tu...ujung taun dah x intrend dah... baik ko p sedekah tudung kat yang x mampu lagi bagus...

ingat ari ni kita kaya..x mustahil satu hari nanti kita leh lingkup...

makanya makcik paridah..ko pikirlah maketing terbaik utk pasarkan tudung ko dr ko tutup periuk nasi orang lain... buat tudung mampu milik..insyallah cik senah yang duduk dalam gua tempurung pun pakat beli tudung ko...

akak doakan semua baik seperti sedia kala... jangan sampai orang boikot produk ko sudah...

anyway..abg fizo... kak senduk sentiasa mencintai badan kekar mu..tetiba..

bye

Thursday, 20 March 2014

Rahsia Kechantekan Nenek Kebayan

hey uollsss... pekabar uollsss...akak di sini juga turut berdoa agar kapal MH370 berjaya di temui dan semua dalam kapal tu selamat. banyak spekulasi yang akak dengar..x tau mana nak percaya.. yang akak boleh buat cuma berdoa semoga mereka semua selamat.

ari tu duk gatal google2 ..saja duk tengok gosip2 retis..then akak terjumpe dua produk ni.. ..lantas terbeli dua produk ni... so lets akak cerita...

uollsss... pernah tak ada masalah whitehead and blackhead kat muka...mmg lah kat muka kan..kalau kat lutut tu nama dia ada..kerak...akak mmg banyak gila whitehead kat hidung dagu n tepi bibir.. mmg keji sangat lah..kalau orang tengok muka akak cam hazab gitew...

macam2 akak dah cuba..x hilang jugak..sagat, cakar, lempang, pijak semua akak dah buat bagi menghilangkan masalah itu..x boleh jugak..masker bagai semua akak dah guna tapi x hilang gak...kulit akak ni kalau gosok lama sikit nanti melecet.. maklum lah kulit anak dara sunti kannn.. lain lah kulit korang tebal cam biawak...

so cari punya cari jalan penyelesaian...tetiba mak akak cakap zaman dulu mak akak guna putih telur je buat masker...ada vitamin kata mak akak..oh giteww... then nak di jadikan cerita kawan akak si Husna Huda Rasul tu promote le satu produk kat akak..namanya Egg White Masket Peel Off.. kebetulan lah gak kan...


yer lah uolls.. umur akak ni nak masuk 23 tahun (walau)..so kena lah jaga supaya kejelitaan akak ni masih kekal setaraf wajah Memey Suhaiza... katanya

so akak cuba lah...mmg ok sangat...

jangan gila2 uollsss..dulu putih telur ni kawan akak letak kat rambut tau... ganti gel rambut katanya...kalau dah letak kat rambut bila kering ..tu dia..keras cam batu..bila kena ribut tetap stay put ko...tapi bau dia hazammmm... lepas tu tetak kat rambut....jalan lak tengah panas..muka berminyak...makanya terhasil lah telur goreng kat dahi..hazabbb..

akak takut gak nak pakai takut masker ni bau hanyir kan..tapi x..wangi..n super easy to use. sapu je biar kering...

tapi akak x pakai terus uollssss... first akak amik wuduk..gituhhhhhhhhhhh... then akak wap kan muka bagi terbuka pori pori manja akak kan..so senanglah whitehead tu nak tercabut..pada siapa yang muka tu bermasalah or mmg tahap kulit hazab x dapat di selamatkan kan..bolehlah rebus muka uollss dulu bagi empuk..kalau masih x terbukak pori2 tu...ko doa je lah supaya keajaiban berlaku yer....x pun leh suruh tok bomoh satu malaysia tu bagi lempangan buaya kat uollss bagi berterabur whitehead tu...


then ko tonyoh lah masker tu satu muka...ratakan then biar kering...dalam 15-20 minit cam tu.. then kupas le pelan2..ko leh nampak whitehead lumba2 nak kuar dr muka uolls yang waruk tu... maka cantik lah muka tu sikit..dari skala monyet leh lah naik ke skala anak patung skit...kira ada perubahan lah tu..kotoran juga ikut terlekat kat masker..

menurut kawan akak ..kalau nak best result..pakai 3 malam berturut2..

tapi akak pakai selang sehari..alhamdulilah kurang whitehead aku sundel... nak kata hilang terus tu xde lah..masih ada sikit2 tapi kurang..so kena lah pakai selalu...harap muka akak licin lah lepas ni bebas whitehead...

uollsss masker putih telur ni untuk kecantikan luar je..di bahagian luar...

mur mur je uollsss harga dia RM 25 je termasuk penghantaran. sapa nak leh lah pi FB Husna.

atau kol je husna kalau nak beli. 011-33067200


bahagian dalaman juga uollss kena jaga tau..kalau nak kecantikan dalaman dan luaran sekali gus uollsss kena lah makan supliment


mungkin juga sbb whitehead akak tu berkurangan sbb akak duk minum Ephyra... akak duk google2 apa produk kesihatan yang bagus.. bukan nak chantek sangat pun cuma nak bagi sihat dan bertenaga.. godek punya godek aku jumpe blog ni...

http://cantikbersamaephyra.blogspot.com/ 

Akak tengok nama dia Ephyra... apa ni what is this..akak ngok lah tercongok jadi duta si Memey n Norman hakim..trus akak ter inzal tengok norman..gitu...

rupanya produk ni mmg bagus..ramai dah duk telan ..akak yang bangang ni je x tau... banyak perempuan2 cantek makan ni rupanya...bukan tambah jelita..tambah mantap uollsss

uollsss nak cantek kena lah cuba macam2.. akak pun nak chantek gak...

selain wuduk yang sempurna ..kenalah makan supliment..kalau nak makan ulam ulaman je mana boleh..uollss ingat perempuan cantek kat luar sana tu cantek semulajadi ke..mungkin ada satu dua je yang yang mmg semula jadi cantek..yang lain muka cam blakang kuali je...sebab tu lah diorang makan suppliment ni..trus ko...jadi bidadari...

ko hengat ko doa je tanpa usaha ko leh tetiba cantek...

sorry yer akak kategori yang semulajadi cantek... kalau akak makan ni just untuk tambah kecantikan..gitew.. (perasan ko senduk..muka cam tiang jamban...)

entah akak x kenal ni sapa..pengasas dia kut..chantek pompuan ni
ok bact to Ephyra ..akak baca kalau makan tu lain orang, lain lah keberkesanan dia.. ada yang kulit cantek..ada makan jadi putih, ada makan jadi bertenaga.. ikut orang tu...akak tengok dia mmg cantek orangnya berkat telan Ephyra ni...

dalam kepala otak aku satu je...chantek n sihat... meletop...

Ephyra ni bukan untuk pompuan je..lelaki pun boleh..pada sapa2 pondan or jantan2 yang menjaga kecantikan tu leh lah cuba ni...x yah cucuk kolegen bagai uollsss.. makan ni je...mmg berkesan uollss..ada tu akak google ..pakcik2 pun telan...kelas ko pakcik...

sebab nak cantek punya pasal akak pun cuba lah ..macam2 produk dah aku cuba..kalau x cantek gak x tau le kan.

yer lah uollss..makan sepeket dua mana nak berkesan kan..kenalah makan dalam tempoh dia..

setakat akak makan seminggu ni.. akak trus terkesima istana kaca...oh gitewww....akak rasa kulit akak macam ok..kurang kusam...nampak lain lah skit...muka kita kita tau lah..oh gitew...kurang berminyak.. rasa can chantek je..walau...nak tau lebih lanjut kenalah makan sampai habis kan..

sapa yang berkulit kusam tu leh lah makan ni..dr korang trus kusam cam kain buruk..baik korang cuba..so akak cuba lah mana tau serasi kan...tut tut mmg serasi....

just nak share dia punya khasiat...akak terkesima uollsss isi kandungan dia kolagen...ohhhhh tidak..bukan ke akak pernah hanjengkan permakanan kolegen runput laut tu dulu...

tapi uollss ini campuran ..bukan uollss nak kena ragut bagai..ko telan cam air...so ini terkecuali ok..opsss

1.Memperbaharui

·        
 Kolagen
- Menyokong struktur kulit untuk memperbaiki tona kulit, keanjalan, tekstur dan membantu anda kelihatan lebih muda
-Membantu melegakan kesakitan tulang dan sendi, dan menguatkan rambut dan kuku
Menyuburkan kulit untuk mencegah penuaan, mengekalkan keanjalan kulitmengurangkan kedutan dan  garis halus dan seterusnya melambatkan proses penuaan.

2. Melindungi

·         Acai Beri
·         Akasia Gam
·         L-Glutathione
·         Astaxanthin
·         Acerolla Ceri
·         Ekstrak Bunga Marigold
·         Serbuk Tomato
·         Superberi

 - Melindungi sel-sel  terhadap proses pengoksidaan yang merosakkan yang menyebabkan pertambahan melanin pada kulit (pigmentasi )

-Mencipta proses putaran antioksida , iaitu satu proses di mana agen antioksida bekerjasama untuk memaksimumkan pembaharuan sel-sel baru yang sihat dan melambatkan proses penuaan.
melindungi anda terhadap tekanan pengoksidaan yang menjadi punca utama penyakit-penyakit berbahayaseperti penyakit jantung, kanser, arthritis dan lain-lain.

siyes akak cakap..akak dah cuba macam2 produk kechantikan demi untuk mengekalkan keremajaan kulit serta kekal kelihatan anak patung walau apa jua...banyak2 produk..Ephyra ni rasa paling sedap..rasa oren cam oren Peel Fresh tu..sungguh..

siap mak akak sempat lah copet sepeket dua..mak akak cakap sedap..then pakse akak belikan dia... 


nanti dah dua minggu akak bg tau apa perubahan dia lagi...harap2 akak jadi cantek cam memey..then akak leh rampas norman hakim dari dia...

Kelebihan EPHYRA
·         Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
·         Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
·         Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
·         Formula anti penuaan yang berkesan
·         Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
·         Mengandungi khasiat prebiotik yang tinggi
·         Melancarkan system pencernaan dalam badan
·         Mengurangkan kadar kolesterol
·         Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
·         Meningkatkan system imunisasi anda
·         Mengatasi masalah imsonia
·         Mengawal berat badan dan meningkatkan metabolisme
·         Melegakan sakit dan radang sendi
·         Menjaga kesihatan kardivaskular
sapa nak cuba Ephyra ni leh lah pi blog ni... sambil membaca tu leh lah kita menjaga kesihatan...
so far aku duk servey lah produk ni..kat blog pompuan ni lah yang paling murah..harga dia mmg ok..yg lain tu ada jual gak tapi..mahal uollsss.. cuba lah tengok...

semua ni hasil terjahan akak ke blog ni..

 http://cantikbersamaephyra.blogspot.com/ .  kat situ semua cara nak makan,...bukan je nice..muka meletop uolsss. cantek...jelous tawwwww....

Friday, 7 March 2014

Sundali Sebenar

hey uollsss.. meriah ke tidakkkk

ramai suruh akak komen tentang kes ni..si hotmama hentak2 kaki suruh akak tulis..


hey sekarang panas betul kisah trending pompuan aurawhite ni kat mana2.... rata2 semua duk keji dia.. 
heran akak sekarang bila menyundalkan diri itu di anggap x salah dan menjongket ngan suami orang itu perkara biase... x malu lak tu .. yang penting...

" bila ko dah menggatal ngan laki orang pastu ko suruh bini orang tu mintak maaf".. pompuan aurawhite hilang akal ke apa... yang penting buat sidang media ni..berani mati ko ek..

kalau difinasi jalang sebenar mmg ko leh pegang lah... " mmg jalang of the year lah"

ok lah cam ni... bila ko berstatus belum berkahwin... then ko bercinta ngan laki orang... itu x salah.. tapi orang akan cakap ko perampas lah... tapi kalau lelaki itu berkemampuan  apa salahnya kan... 

TETAPI bila ko pulak p menjongket sambil pelok2 sakan... Buat2 manja ...bercuti bersama bagai..siap declair jantan tu duda sedangkan dia masih beristeri ... malah mengecam orang lain mengatakan apa yang dia buat betul dan x salah..dan tindakan dia bukan tindakan perampas... sesuci aurawhite.. maka itu semua adalah definasi JALANG sebenar...x gitew jemahhhh....

kalau nak ikut retis kat malaysia ni..mmg banyak yang merampas...tapi apa cuba si aurawhite ni nak nyatakan...

yang paling vinatang sekali..buat PC kata suruh bini orang tu mintak maaf... x ke hanjeng tu.. 

uollsss si aurawhite ni mmg sesuai di jodohkan dengan jantan lahanat.... kita kan di pasang pasang kan.. maka pasangan perempuan jahat ni adalah ngan jantan hauk ni lah.. dah lah hauk.. perangai cam cibai...

wahai cik bini .. x yah lah ko tunggu lagi..cerai lah cepat.. dr ko di kaitkan dengan drama laki ko ngan si aurawhite tu.. ko cerai abis cerita.. tuntutan fasak.. lepas tu saman sampai miskin..then kita tengok pompuan aurawhine ni nak x lagi ngan laki ko...

hey pompuan aurawhite... sekarang ko tengah cantek.. ko tunggu lah masa rupa ko tu dah taraf nenek nenek nanti,,, baru ko tau langit tu tinggi ke rendah... 

dah la ko tu belakon pun suam kuku.. x lah hebat mana pun...lepas tu nama ko naik sbb rampas suami orang...nama ko di kenali sebab kehebatan kau menjadi prampas

ko x payah nak feeling ustazah yer... 

cuba lah kalau jantan tu cuma ada kereta kancil 660.. keje jual air tepu tepi jalan..adakah ko akan menjalang sebegini rupa wahai gadis aurawhite?

ko tengok statement si aurawhite ni...



si aurawhite ni mmg mengamalkan konsep biar muka laki tu hauk..tapi duit berkepok... hauk pun hauk lah janji bf i kaya...

mungkin jantan gatal ni mmg dah ada problem ngan bini dia..nak bercerai..tapi masalahnya dia lom cerai.. then yg orang menyampah tu..ko duk tayang menjongket ngan jantan tu...pelok2. yang penting siap kata p bercuti bukan berdua tapi reramai... kita x nampak..tapi tuhan tau yer

ada permainan disitu kan...... lepas tu ko kata ko x salah.. 

hey pompuan... salah tetap salah yer...pastu kat fb ko leh cakap.." adat manusia ada yang menyokong ada yang masa tak. saya mohon maaf pada semua"... heyyyy suci je bunyi ko yer... 





apa lah agaknya riaksi keluarga dia ek..adakah bangga..adakah memberi tepukan gemuruh...adakah menyokong

tu lah... akhir zaman kan..."bila sundal mengatakan menyundal itu tidak salah"

akak harap ko kawin lah cepat ngan jantan ni.. cepat lah ko tutup kes ko ni...lepas tu jangan marah lak kalau satu malaysia doakan ko kena tinggal ngan jantan ni lak..

sekian terima kasih


Thursday, 6 March 2014

xde duit x yah feeeeeeeling !

hey uollssss... cantek x ari ni...

semalam akak jumpe BFF akak si Hotmama... saja lepak2 gugurl lepak night katanya.. dia singgah lepas anta anak dia p tusyen ngan cikgu nora...

Arini dia free skit sbb semua kek dah buat katanya...then dengar lah keluh kisah dia tentang customer yang order cake ngan dia..ada yang bagus ada yang lahanat uollsss

gini ceritanya.. kalau uollss nak tempah kek yang bombastik kena lah dengan herga nya yang bombastik uollsss... kekadang tu ade gang manusia2 yang feeeling order cake ..nak itu nak ini cerewet n kurang ajar pun ader uolsss...

nak beli barang makan ni..tapi makian cacian pun dia bg skali...

setiap kek ..harganya berlainan ikut jenis le... susah buat mahal le..kalau yang biase2 tu mur mur sahaj lah uollsss...

ini tidak ko nak letak coklat..nak letak buah..nak foundant..kak cheese..tapi nak harga murah..heyyyy ko suruh lah mak ko buat sendiri... kalau kau bangang sangat nak buat kek sendiri...tempah..sediakan duit...kalau bajet ada sikit beli je kek dah siap kat kedai kek sana sundel....

bak kata hotmama..customer dia yang paling feeeeeeeeeling hidup adalah customer yang nak tempah kek untuk harijadi anak pertama... maklumlah baru ada anak satu...

kalau nak tempah tu mmg boleh..tapi semua permintaan yang merepek meraban harus di maki dengan jayanya yer...

contoh permintaan yang mintak di kahakkan kat muka adalah : 

1) nak cheese cake, nak letak penuh..nak letak coklat meleleh..tertenggek..terjunam.. nak letak buah strawberry n buah mahal sahaja..nak saiz besar..tapi budget sedehhhhhh... bila kata x boleh...si sulam pula dengan kata cacian... 



ulasanya : hey bangang..kalau x de budget beli cheese kek kat giant ko lempar je buah pelam atas kek ko tu sudahhhhhh...letak linin besar..sudahhhhh.. ini ko nak macam2 lepas tu kata mahal...ko henggat tukang buat kek tu bela lembu sendiri..perah susu buat cheese sendiri?.. blakang umah dia ada kebun strawberry?.. ko henggat tukang buat kek tu ada ladang gandum sendiri..giling gandum buat tepung sendiri?...

semua tu kena beli bongok..ko hengat dia lepar je atas meja tepung bagai tu trus jadi kek?... ko akal ade x...hanjeng sangat perangai...

2) " akak ni birtday anak saya yang pertama..turn 1 year old"..saya x nak kek tu manis tau..sebab mmg saya x nak ajar anak saya makan manis...saya nak kek tu foundan.. atas kek ada figura baby, kasut, bear, botol susu..saya nak buat dari fondant .. lepas tu saya nak letak bla bla turn 1 year tu kat tepi.. lepas tu saya nak cantek tau kak.. sedap..yang penting jangan mahal yer kak...budget saya bawah 100 yer kak..


ulasannya: jawapannya adalah..KEPALA BAPAK KO !.. ko senaraikan bagai2 .. lepas tu ko nak murah..ko ni bodoh ke hapa ...lepas tu x nak manis... yang nak kana kek ni ko ke anak ko ni..ujung2 bila kita cakap cam tu harga mahal dia leh ak cakap " ala kak ..mahal nya yang nak makan saya bertiga je..saya ngan suami n anak".. nampak tak permainan di situ...

akak tau ko exited dapat anak..anak ko birthday pertama..tapi permintaan ko ni mintak dikentutkan dalam mulut ko...vinats sangat..

kaedahnya macam2 lah perangai orang ni..mmg lah orang cakap " customer is always right"...benda nak makan kita jangan berkira sangat kan... tapi kalau permintaan ko cam hanjs... harus ko di kaki kan dengan kaki yang terpijak taik ayam lencong yer...

kalau nak yang melampau2 tu..sediakan kan lah duit yang cukup..kalau ko tau ko dintis beli je lah roti gardenia letak lilin..sudahhhhh

opsss..terlebih sudahhhhh

Let's SHOPPING Uollss!